Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre doux, froid et coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 100 g de sucre en poudre
- 20 g de beurre doux
- 1200 g de poires, coupées en deux dans la longueur
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1498 kJ / 358.3 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Carbohydrates
- 54.8 g
- Fat
- 13.3 g
- Fibre
- 5.8 g
In Collections
Alternative recipes
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1h
Tarte normande
1h 25 min
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
4 Std.
Tarte aux myrtilles
2 Std. 30 Min
Tarte amandine aux poires
3h 25min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Clafoutis aux myrtilles
50 min
Gratin d'abricots façon frangipane
55 min
Tartelettes amandine aux framboises
1h 20 min
Amandine aux abricots
1h 30min
Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes
1h 5min
Gratin de poire aux amandes
45 min