Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 280 g Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 3 TL Backpulver
- 25 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet, etwas mehr für die Dekoration
- 200 g Zucker
- 200 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 5 Tropfen Lebensmittelfarbe, grün (optional)
- 200 g Haselnussnougat
- 2 TL Vanillezucker
- 4 Eier (Größe M)
- 80 g Schlagobers und etwas mehr
- 150 g dunkle Kuvertüre, in Stücken
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2601 kJ / 621 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Carbohydrates
- 56.7 g
- Fat
- 40.2 g
- Saturated Fat
- 15.8 g
- Fibre
- 4.6 g
In Collections
Alternative recipes
Punschkrapferl
1 Std. 5 Min
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Kugelige Mozarttorte
5 Std. 30 Min
Malakofftorte
10h 20min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 Std. 30 Min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Nusstorte mit Buttercreme
17h
Mohntorte mit Schokoglasur
1 Std. 15 Min
Ischler Törtchen
2 Std. 50 Min
Bananenschnitten
3u.
Eva's Sachertorte
1hod. 40min