![Rock me Amadeus Rock me Amadeus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B8213C8-255B-4D27-9D37-69BE55722C40/Derivates/e026aca4-b457-4c36-9ecd-822e4ade2cb8.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 280 g Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 3 TL Backpulver
- 25 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet, etwas mehr für die Dekoration
- 200 g Zucker
- 200 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 5 Tropfen Lebensmittelfarbe, grün (optional)
- 200 g Haselnussnougat
- 2 TL Vanillezucker
- 4 Eier (Größe M)
- 80 g Schlagobers und etwas mehr
- 150 g dunkle Kuvertüre, in Stücken
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2601 kJ / 621 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Carbohydrates
- 56.7 g
- Fat
- 40.2 g
- Saturated Fat
- 15.8 g
- Fibre
- 4.6 g
In Collections
Alternative recipes
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 godz. 40 min
Punschkrapferl
1 Std. 5 Min
Kärntner Reindling
2h 40min
Somloer Nockerl
9h
Mohnkekse mit weißer Schokolade
1 Std. 30 Min
Haselnussbusserl
9h 30min
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Nussbeugerl
1h 55 min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2h 45min
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Waldviertler Mohnzelten
1 Std. 30 Min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 Std. 30 Min