Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter zum Einfetten
- 150 g Gruyère Käse, in Stücken
- 1200 g Wasser
- ¾ TL Salz
-
1 ½
Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
or 1 ½ geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - 300 g Hörnchennudeln
- 400 g Kartoffeln, gewürfelt
- 200 g durchwachsener Speck, geräuchert, gewürfelt
- 200 g gekochter Schinken, gewürfelt
Guss
- 200 g Milch
- 200 g Frischkäse
- 5 Eier
- 1 ½ TL Salz
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 3 EL Paniermehl
- Butter, in Flöckchen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 3033 kJ / 725 kcal
- Protein
- 38 g
- Carbohydrates
- 52 g
- Fat
- 40 g
Alternative recipes
Express-Auflauf
1 Std.
Käsekartoffeln vom Backblech
1h 20min
Überbackene Frühkartoffeln mit Schinken und Erbsen
1h 20min
Spaghettipizza
55 Min
Nudelauflauf mit Leberkäse und Spiegelei
1 Std. 25 Min
Schweizer Alpenmagronen
1h 30min
Käse-Makkaroni
50min
Nudelpizza
1h 10min
Kartoffelauflauf mit Cabanossi
1h 15min
Makkaroni-Auflauf
1 Std.
Käse-Schinken-Pfannkuchen
40min
Erbsen-Express-Auflauf
1h 10min