Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter, zum Einfetten
- Semmelbrösel, zum Ausstreuen
- 70 g Haselnüsse, ganz
- 170 g Weizenmehl, glatt
- 5 Eier (Größe M)
- 230 g Zucker
- 1 - 2 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 350 g Most (Birnenmost)
- 250 g Orangensaft, gesiebt
- 20 g Zitronensaft
- 1 Zimtstange, halbiert
- Schlagobers, geschlagen (optional)
- Beeren, gemischt, frisch zum Garnieren (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1125 kJ / 269 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 35 g
- Fat
- 10 g
- Saturated Fat
- 3.1 g
- Fibre
- 1.2 g
In Collections
Alternative recipes
Wurstknödel
1h 20min
Punschkrapferl
1h 5 min
B'soffene Kapuziner
1 Std.
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min
Apfelschlangerl
2 Std.
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Kardinalschnitten
3h
Erdäpfelkas
5min
Mini-Schaumrollen
1h 40min
Topfenstrudel
2 godz. 10 min