Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 150 g Mehl
- 70 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- ½ TL Salz
- 50 g Wasser
Belag und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 150 g Kartoffeln, mit Schale, halbiert
- 1 rote Zwiebel, klein, halbiert
- 200 g Schmand
- 3 Eier
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 100 g Räucherlachs, in Streifen (1 cm)
- Zitronenschale, unbehandelt, in Zesten, nach Geschmack
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 746 kJ / 178 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 12 g
- Fat
- 12 g
- Fibre
- 0.6 g
In Collections
Alternative recipes
Quiche Lorraine
50min
Lachs-Spinat-Lasagne
1 Std. 20 Min
Spargelquiche
1 Std. 15 Min
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1h 40min
Spinattarte
1 Std. 20 Min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1h
Brokkoli-Lachs-Quiche
1 godz. 35 min
Lachscreme in Blätterteig mit Zitronen-Risotto
45 min
Lachs-Spinat-Quiche
1h 10min
Champignon-Schinken-Quiche
1h
Kürbis-Feta-Quiche
45 min