Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 150 g Mehl
- 70 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- ½ TL Salz
- 50 g Wasser
Belag und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 150 g Kartoffeln, mit Schale, halbiert
- 1 rote Zwiebel, klein, halbiert
- 200 g Schmand
- 3 Eier
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 100 g Räucherlachs, in Streifen (1 cm)
- Zitronenschale, unbehandelt, in Zesten, nach Geschmack
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 746 kJ / 178 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 12 g
- Fat
- 12 g
- Fibre
- 0.6 g
In Collections
Alternative recipes
Lachs-Spinat-Quiche
1 godz. 10 min
Brokkoli-Lachs-Quiche
1 godz. 35 min
Mediterrane Gemüsequiche
1 Std. 20 Min
Quiche Lorraine
50 min
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1 Std. 40 Min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1h
Tarte provençale
1 Std. 40 Min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1h 30min
Kartoffel-Zucchini-Tarte
1 godz. 10 min
Tomaten-Basilikum-Quiche mit Hähnchen
1h
Champignon-Schinken-Quiche
1h