Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 125 g de beurre mou, coupé en morceaux de 2 cm
- 125 g de sucre en poudre
- 260 g de farine de blé
- 1 c. à café rase de curcuma en poudre
- 1 pincée de safran en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 220 g de confiture de figues
- 40 g de pignons de pin
- 20 g de miel liquide
- 10 g de beurre, pour le moule
- 6 figues fraîches (grosses), en tranches
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2074 kJ / 498 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 73 g
- Fat
- 19 g
In Collections
Alternative recipes
Cake aux fruits confits
4h 30min
Navettes au zeste d'orange
1 godz. 35 min
Pissaladière
2 godz. 10 min
Gâteau basqu'ô fraises
1 Std. 45 Min
Sorbet abricot, éclats de pistache
12sa 30 dk
Tarte au citron de Menton
1h 15min
Gâteau aux prunes
1h 15min
Cookies rhum-raisins
25 min
Tarte abricot-framboise
1h 15min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Abricots pochés, crumble aux pignons de pin
1h 5min
Alfajores (Biscuits fourrés à la confiture de lait)
55min