Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 125 g de beurre mou, coupé en morceaux de 2 cm
- 125 g de sucre en poudre
- 260 g de farine de blé
- 1 c. à café rase de curcuma en poudre
- 1 pincée de safran en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 220 g de confiture de figues
- 40 g de pignons de pin
- 20 g de miel liquide
- 10 g de beurre, pour le moule
- 6 figues fraîches (grosses), en tranches
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2074 kJ / 498 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 73 g
- Fat
- 19 g
In Collections
Alternative recipes
Fiadone au citron
50 Min
Pissaladière
3 Std.
Galette des rois aux poires et aux raisins
1 Std. 50 Min
Tartelette fine aux fraises et crème à la pistache
3 Std.
Clafoutis figues-amandes
50 Min
Pissaladière
3 Std.
Pissaladière classique
2 Std.
Meringues à la pistache
2 Std. 30 Min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 Std. 5 Min
Confiture figue-romarin
50 Min
Crème de marrons
45 Min
Confiture de figues
1h 30min