Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Salsa al caramello salato
-
250
g di zucchero
or 250 g di zucchero grezzo - 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60 x 40 mm)
- 1030 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di aceto
Gelato
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 600 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di zucchero
- 6 tuorli
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2034 kJ / 486 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 40 g
- Fat
- 33 g
- Fibre
- 0 g
Alternative recipes
Crema al caramello salato
1h 10min
Salsa al caramello (TM6)
1 Std. 30 Min
Sorbetto alle fragole (TM6)
10min
Caramello salato
1 Std.
Caramello liquido
35 Min
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3 Std.
Crema al caffè (TM6)
15min
Brownies al caramello
2h
Salsa al caramello
35 Min
Gelato veloce alla frutta (TM6)
15min
Panna cotta con coulis di albicocche
6 Std. 15 Min
Latte condensato
1 Std.