Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Garam-Masala-Gewürzmischung
- 2 TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 EL Koriander, gemahlen
-
1
EL Kreuzkümmel, gemahlen
or ½ EL Kreuzkümmelsamen - ½ TL Muskatnuss
- 1 EL Nelken, gemahlen
- 1 EL Kardamomsamen, gemahlen
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
Garam-Masala-Hähnchen
- 400 g passierte Tomaten, aus der Dose
- 80 g Saure Sahne
- 50 g Butter
- 1 TL Zucker (optional)
- ¾ TL Salz, nach Geschmack
- 500 g Hähnchenbrustfilet, ohne Haut, in Würfeln (3 cm)
- Nutrition
- per 4 Portionen
- Calories
- 4637 kJ / 1108 kcal
- Protein
- 127 g
- Carbohydrates
- 21 g
- Fat
- 56 g
- Fibre
- 6.5 g
In Collections
Alternative recipes
Rindfleisch in Pilz-Sahne-Sauce
1h
Zerpflücktes Hähnchen in Tomatensauce (Tinga de pollo)
30 min
Hähnchenbrust pizzaiola
55 min
Indisches Gemüsecurry
50min
Würzige Marokkanische Linsensuppe
40 Min
Mangochutney
1h 20 min
Quiche Lorraine
50min
Marokkanisches Huhn mit Couscous
45 min
Hähnchen-Gemüse-Korma mit Cashews
2 godz. 30 min
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5min
Schnelles Thai-Hühnchencurry
40 Min
Safran-Hühnchen-Penne
35min