Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 210 g de lait
- 30 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 90 g de sucre en poudre
- 3 œuf
- 1 pincée de sel
- 90 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 15 g d'eau de fleur d'oranger, et un peu pour la finition
- 2 c. à café de miel
- sucre à chouquettes, pour la finition
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1146.8 kJ / 273 kcal
- Protein
- 6.7 g
- Carbohydrates
- 42.8 g
- Fat
- 8.2 g
- Saturated Fat
- 4.8 g
- Fibre
- 1.5 g
- Sodium
- 20.4 mg
In Collections
Alternative recipes
Brioche à la fleur d'oranger
5 Std.
Fouace
3 Std. 15 Min
Pain de mie aux graines
6 Std.
Brioche légère au fromage blanc
4h
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10min
Pain aux fruits secs
3h 45min
Pain aux pistaches
3 Std. 15 Min
Le pain bannique
30 min
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4 Std. 15 Min
Pain au lait à la crème vanillée
40 min
Pains turcs
2h 15min
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min