Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig:
- 370 g Mehl
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser
- 10 g Essig
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung:
- Butter zum Einfetten
- 1 altbackenes Brötchen (ca. 50 g), in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Butter, in Stücken
- 200 g Speckwürfel
- 500 g Sauerkraut
- 540 g Wasser
- Salz nach Geschmack
- 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2905 kJ / 695 kcal
- Protein
- 24 g
- Carbohydrates
- 77 g
- Fat
- 31 g
- Fibre
- 8.9 g
Alternative recipes
Semmelknödel
50 Min
Spätzle
30 min
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1h 15min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 Min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1hod.
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1hod.
Rohrnudeln
1h 50min
Kas-Press-Knödel
45 min
Strudelgrundteig
45 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min