Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig:
- 370 g Mehl
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser
- 10 g Essig
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung:
- Butter zum Einfetten
- 1 altbackenes Brötchen (ca. 50 g), in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Butter, in Stücken
- 200 g Speckwürfel
- 500 g Sauerkraut
- 540 g Wasser
- Salz nach Geschmack
- 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2905 kJ / 695 kcal
- Protein
- 24 g
- Carbohydrates
- 77 g
- Fat
- 31 g
- Fibre
- 8.9 g
Alternative recipes
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min
Ofenschlupfer
1h 5min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Semmelknödel
50 min
Spätzle
30 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Rohrnudeln
1 Std. 50 Min
Kas-Press-Knödel
45 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Strudelgrundteig
45 min