![Sfincione favarese Sfincione favarese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4c26decb-4015-4c06-b313-a90d86b40b01/Derivates/4cfb9d15-f14a-46d8-9f00-a06f2bc3fa1f.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 375 g di acqua
- 10 g di zucchero
- 25 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 350 g di farina manitoba
- 250 g di semola rimacinata di grano duro
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
- 500 g di ricotta di pecora fresca, ben scolata
- 80 g di scalogni a rondelle sottili
- 500 g di carne trita mista (bovino e suino)
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1424.3 kJ / 340.2 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 38.9 g
- Fat
- 11 g
- Saturated Fat
- 4.2 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodium
- 555.6 mg
Alternative recipes
Pane siciliano
2h 45 min
Panelle
1 godz. 25 min
Scacciata con salsiccia e patate
3h 15 min
Rosticceria siciliana
2 Std.
Sfinciuni
3 godz. 30 min
Muffolette
3h
Iris siciliani
4h 10min
Tetù
1h 50min
Ravioli di ricotta
1u. 35min
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
2h 30 min
Sfinci siciliane
2h 30 min
Mafalde siciliane
2 Std. 15 Min