Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 4 carciofi
- 1 limone
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco, secco
- 300 g di acqua
-
½
cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
or 1 cucchiaino raso di brodo vegetale, fatto in casa
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 668.5 kJ / 159.7 kcal
- Protein
- 3.1 g
- Carbohydrates
- 3.5 g
- Fat
- 10.2 g
In Collections
Alternative recipes
Cantucci al cioccolato con pistacchi
2 Std.
Asparagi con salsa olandese allo yogurt
30 Min
Crostata di mele
1 Std. 15 Min
Asparagi con patate
50 Min
Torta tripla al cioccolato
3 Std.
Minestrone
45 Min
Salsa per insalata ai semi di zucca
10 Min
Carciofi alla romana
50 Min
Zuppa di zucca
35min
Funghi all'aglio
20min
Sugo alla bolognese
3u. 15min
Purea di patate
45 Min