![Queue de langouste, sauce vanille Queue de langouste, sauce vanille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a1c533f6-d53b-42a5-9fab-99d0fc2327e0/Derivates/6990c196-49f6-4f0d-bb05-e10b501595e4.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 80 g d'échalotes
- ½ gousse d'ail
- 20 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g de vin blanc sec
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe de fumet de poisson
- 1600 g d'eau
- 3 - 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 - 3 queues de langouste (selon la grosseur)
- 2 pincées de poivre sauvage, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 3114.5 kJ / 748.5 kcal
- Protein
- 55.5 g
- Carbohydrates
- 17.5 g
- Fat
- 48.5 g
- Saturated Fat
- 19.5 g
- Fibre
- 1.5 g
- Sodium
- 952.5 mg
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