Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
or 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 750 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in Stücken
- 1 Pck. Sauerkraut (ca. 500 g)
- 1 Apfel, in Würfeln (1 cm)
- 20 g Butter, in Flöckchen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 400 g Blutwurst (aus der Dose oder im Ring), in Stücken
- 200 g Leberwurst, fest, in Stücken
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- Pfeffer zum Abschmecken
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 32745 kJ / 782 kcal
- Protein
- 32 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 55 g
- Fibre
- 7.6 g
In Collections
Alternative recipes
Senfeier
1h 5 min
Senfeier mit Kartoffeln
1h
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Soljanka
45 min
Sächsische Quarkkeulchen
3 Std.
Schmorgurken
30 min
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50 min
Slow Cooking Szegediner Gulasch
3u. 40min
DDR - Soljanka
1h
Würzfleisch (Ragout fin)
1h
Leber Berliner Art (Berlin)
50 min
Thüringer Klöße mit Rahmchampignons (Thüringen)
2h