![Lasagne mit Ricotta Lasagne mit Ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d5f5a915-86fd-486a-943e-61a8600f2082/Derivates/d56e1d40-76cd-4239-b705-5d1ae78b1400.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g Parmesan, in Stücken
- 1 Bund Basilikum, abgezupft
Bolognese-Sauce
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Möhren, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 100 g Rotwein, trocken
- 100 g Tomatenmark
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
Ricottacreme
- 400 g Ricotta
- 1 Ei
Béchamel-Sauce und Fertigstellung
- 30 g Butter, in Stücken
- 30 g Mehl
- 360 g Milch
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Olivenöl zum Einfetten
- 12 Lasagneplatten (à ca. 10 x 20 cm)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2861 kJ / 684 kcal
- Protein
- 41 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 40 g
- Saturated Fat
- 19 g
- Fibre
- 4 g
- Sodium
- 631 mg
In Collections
Alternative recipes
Überbackene Muschelnudeln mit Sauerkraut und Schinken
1h 15 min
Spinat-Cannelloni
1u. 20min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1h 15 min
Lachs-Spinat-Cannelloni
1h 15 min
Ravioli-Lasagne
1h
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1u. 45min
Mini-Mozzarella-Cannelloni
1h
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1h
Makkaroni-Hackfleisch-Auflauf
55 Min
Nudelauflauf mit Salsiccia und Mozzarella
1u. 20min
Straßburger Auflauf
50 мин.
Maultaschen-Auflauf
45min