Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 700 g Wasser
- 1000 g Kartoffeln, klein, ungeschält
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 2 EL Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert
- 200 g Weißwein
- 200 g Crème fraîche
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 300 g Reblochon-Käse, in dicken Scheiben (siehe Tipp)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2108 kJ / 504 kcal
- Protein
- 19 g
- Carbohydrates
- 33 g
- Fat
- 31 g
- Saturated Fat
- 17 g
- Fibre
- 4 g
- Sodium
- 924 mg
In Collections
Alternative recipes
Cheese-Makkaroni
30 min
Kartoffel-Galette mit Schinken
1 Std. 10 Min
Holländische Käse-Eier
40 Min
Ravioli-Auflauf
1h 40min
Spanische Tortilla
45 min
Überbackene Spitzpaprika mit Merguez und Reis
30 min
Spätzle-Auflauf mit Spinat
55 Min
Lauwarmer Fenchel-Farfalle-Salat mit Salami
30 min
Tartine For’Bon (Überbackenes Baguette)
25min
Caesar-Nudelsalat
35 min
Herzhafter Ofenschlupfer
50 Min
Elsbeths schnelle Schinken-Brokkoli-Torte
1h 15min