Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Marillenknödel
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 60 g Weichweizengrieß
- 250 g Magerquark
- 1 Ei
- 130 g Mehl
- 8 - 10 Aprikosen, klein, entkernt
- Mehl, zum Bearbeiten
Zuckerbrösel
- 100 g Butter
- 3 - 4 EL Zucker
- 100 g Paniermehl, selbst gemacht
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 3041 kJ / 727 kcal
- Protein
- 19 g
- Carbohydrates
- 80 g
- Fat
- 36 g
- Fibre
- 5 g
Alternative recipes
Marillenknödel
1 Std. 15 Min
Apfelstrudel
1h 20min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 godz. 25 min
Scheiterhaufen
1h 30min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Mohnnudeln
1h 30min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Marillenknödel "die Besten"
1h