Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Base
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina
- 120 g di margarina a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 2 uova
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- fagioli secchi (optional)
Crema all'arancia
- 100 g di succo di arancia spremuto fresco
- 3 tuorli
- 150 g di zucchero
- 50 g di farina
Arance caramellate
- 2 arance medie
- 2 cucchiai di zucchero
- 2 cucchiai di liquore all'arancia
Meringa
- 100 g di zucchero
- 50 g di acqua
- 6 albumi a temperatura ambiente
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1114 kJ / 266 kcal
- Protein
- 5.6 g
- Carbohydrates
- 45.2 g
- Fat
- 7.3 g
In Collections
Alternative recipes
Crema catalana (di Luca Montersino)
25min
Zuccotto
7 Std. 10 Min
Charlotte al pandoro e spumante
4h 50min
Panettone farcito
6 godz. 45 min
Crema pasticcera
15 Min
Galette des rois al limone
2h 30min
Piccole lemon meringue pie
2 Std. 35 Min
Baci di dama calabresi
1h
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4h
Pesche al forno ricoperte di meringa
45 Min
Torta degli auguri
1u. 35min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 dk