Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Frolla al cacao
- 140 g di zucchero
- 210 g di farina tipo 1
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- 1 pizzico di sale
- 100 g di burro morbido
- 2 uova
Ripieno alle mandorle
- 150 g di mandorle pelate
- 100 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 2 uova
- 100 g di confettura di pere (o a piacere)
- latte q.b. per spennellare
Glassa e termine della preparazione
- 200 g di cioccolato bianco
- codette colorate
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 3129 kJ / 748 kcal
- Protein
- 18.9 g
- Carbohydrates
- 61.6 g
- Fat
- 45.7 g
- Fibre
- 7.3 g
In Collections
Alternative recipes
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1 Std. 50 Min
Biscotti alla nocciola
2h
Crostata classica alla frutta mista
1 Std. 20 Min
Pasticciotti leccesi
1h 15min
Pitte pie calabresi
1 Std. 30 Min
Fantasia di nocciole
1h 35min
Pizzi leccesi
6 Std.
Tortine al limone (TM6)
2h
Cosmopolitan
10 Min
Nfigghiulate Siciliane
3 Std. 50 Min
Cuori di frolla alla fragola (per 2 persone)
1h 10min
Plumcake al pistacchio con crema al lime
1h 10min