Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Zwetschgenknödel
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 60 g Weichweizengrieß
- 250 g Magerquark
- 1 Ei
- Salz zum Kochen
- Wasser zum Kochen
- 130 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 8 Zwetschgen, entsteint
Zuckerbrösel
- 100 g Butter
- 3 - 4 EL Zucker
- 100 g Paniermehl, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 3047 kJ / 728 kcal
- Protein
- 19 g
- Carbohydrates
- 84 g
- Fat
- 37 g
- Saturated Fat
- 22 g
- Fibre
- 5.7 g
- Sodium
- 496 mg
In Collections
Alternative recipes
Marillenknödel
1 Std. 15 Min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2 Std.
Buchteln mit Pflaumenkompott
1 Std. 45 Min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 10 min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 Std.
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10 min
Apfel-Brombeer-Strudel
2 Std. 40 Min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3 Std. 15 Min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Marillenknödel "die Besten"
1h