Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 220 g Kefir
- 80 g Zucker
- 5 g frische Hefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 30 g Öl
- 1 Ei
- ½ TL Zimt
- 1 Prise Salz
- 50 g Rosinen
- 1250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 1 Eigelb zum Bestreichen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1169 kJ / 279 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 50 g
- Fat
- 5 g
- Saturated Fat
- 1 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodium
- 39 mg
In Collections
Alternative recipes
Joghurt-Brioche-Röllchen
7 Std.
Süßkartoffel-Hefebrötchen
3sa
Navettes
2j
Osternest
2j
Napoleon-Torte
8h
Kartoffelbrötchen mit Chiasamen
3sa
Kreppel
1j
Rumänische Frischkäsewecken
2j
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2j
Buttermilch-Weckchen
1j 30 menit
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min
Softe Frühstücksbrötchen
1 Std. 45 Min