Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 240 g Möhren, in Stücken
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 25 g Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)
- 385 g Wasser
- 60 g Zuckerrübensirup
- 290 g Roggenmehl Type 1150
- 410 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen
- ¼ TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz
- Öl zum Einfetten
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 599 kJ / 143 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 1 g
- Saturated Fat
- 0 g
- Fibre
- 4.8 g
- Sodium
- 252 mg
In Collections
Alternative recipes
Landbrot Backhausart
1h 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Weltmeisterbrot
5h
Möhren-Müsli-Brot
2 godz. 30 min
Irisches Buttermilchbrot
45 min
Weizen-Dinkel-Brot
1h 30 min
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4h
Dinkel-Roggen-Landbrot
3h
Vollwertbrot
2h 20min
Joghurtbrot
2 godz.
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 godz. 30 min
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3h