Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 2 Auberginen (ca. 650 g)
- 40 g Olivenöl und mehr zum Bestreichen
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 1 Bund Koriander, abgezupft
- 3 Knoblauchzehen
- 4 Fleischtomaten geschält bzw. gehäutet und entkernt, in Stücken (ca. 700 g)
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Zucker
- 1 TL Paprika edelsüß
- 5 g Zitronensaft
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 638 kJ / 152 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 21 g
- Fat
- 8 g
- Saturated Fat
- 1 g
- Fibre
- 10 g
- Sodium
- 407 mg
In Collections
Alternative recipes
Mutabal (Auberginen-Joghurt-Dip)
50 min
Persisches Pilaw mit Masala-Joghurt
30 min
Caponata Siciliana
30 min
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45 min
Auberginen-Tomaten-Curry
30 min
Orient-Kartoffelsalat
1 godz. 20 min
Auberginenröllchen mit Paneer
50 min
Orientalischer Kartoffelsalat
2h
Auberginensalat - Baba Gannuş
1h
Fladenbrot-Päckchen mit Gurkensalat und Baba Ganoush
40 min
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30 min
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20 min