Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 300 g di acqua calda
- 85 g di uvetta
Aroma
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone naturale, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 30 g di miele
- 20 g di Rum bianco
- 1 stecca di vaniglia, solo i semini estratti
Poolish
- 85 g di frutta candita mista
- 10 g di lievito di birra fresco
- 120 g di farina manitoba
Primo impasto
- 260 g di farina manitoba
- 2 tuorli
- 100 g di zucchero
- 100 g di burro morbido, a tocchetti
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Secondo impasto
- 80 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino raso di sale
- 100 g di zucchero
- 2 tuorli
- 50 g di burro morbido, a tocchetti + q.b.
- Nutrition
- per 1 fetta
- Calories
- 1694.9 kJ / 405.1 kcal
- Protein
- 6.5 g
- Carbohydrates
- 70 g
- Fat
- 12.8 g
- Saturated Fat
- 6.8 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodium
- 207.2 mg
In Collections
Alternative recipes
La colomba perfetta
7h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 Std. 20 Min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Colomba
9 Std.
Pandoro TM6
15 godz. 15 min
Sfogliatelle ricce
5h
Yogurt al naturale (nel boccale)
12 Std. 10 Min
Panettone
6h 30min
Cruffin (TM6)
4 Std. 30 Min
Panettone gastronomico natalizio
7h
Yogurt
12 Std.
Colomba classica
6 Std. 45 Min