Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 90 g de lait demi-écrémé
- 160 g de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 2 œufs
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ pincée de sel
- 1 jaune d'œuf
- 20 g de sucre glace
- beurre, pour le moule
- 100 g d'eau froide
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1682.8 kJ / 399.5 kcal
- Protein
- 11.3 g
- Carbohydrates
- 67.5 g
- Fat
- 8 g
- Saturated Fat
- 4 g
- Fibre
- 2.6 g
- Sodium
- 68.6 mg
In Collections
Alternative recipes
Brioche Nanterre
4h 15min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Brioche tressée
14h 40 min
Brioche à la mie filante
1h 45min
Petits pains au lait et sucre perlé
3óra 25p
Brioche butchy à partager
3h 50 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Briochettes parisiennes
4 Std. 5 Min
Cramique, brioche du Nord aux raisin secs
3 Std. 15 Min
Brioche au lait de coco
3h 10min
Brioche Spirale
2h 45 min
Brioche italienne
3 Std. 15 Min