![Orangen-Rum-Schnecken Orangen-Rum-Schnecken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2CAB22BC-5D4E-4463-9C1E-775CBEC70D5D/Derivates/ea2410d8-26c3-4227-8a5b-0c09b858c63c.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Orangenpudding
- 60 g Zucker
- 6 Streifen Orangenschale, dünn abgeschält (à 1 x 3 cm)
- 300 g Milch
- 3 Eigelb
- 30 g Speisestärke
Teig und Fertigstellung
- 210 g Milch
- 120 g Zucker
- 5 g frische Hefe
- 650 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 30 g Rum
- 1 Prise Salz
- 1250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- Weizenmehl Type 550, zum Bemehlen
- 50 g Schokotropfen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1166 kJ / 279 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 43 g
- Fat
- 8 g
- Saturated Fat
- 5 g
- Fibre
- 0.9 g
- Sodium
- 23 mg
In Collections
Alternative recipes
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 Std. 30 Min
Nuss-Sahne-Torte
8 Std.
Bienenstich
2h 40min
Quark-Nuss-Stollen
2 Std. 30 Min
Koeksisters (Süße Zöpfe)
3h
Festlicher Gewürzkuchen
96h
Blutige Zombie-Augen
5 Std. 30 Min
Bananen-Espresso-Sahne-Torte
27h
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 Std.
Nussknacker
15h 30min
Buchweizen-Biskuit-Torte mit Himbeeren und Heidelbeeren
5h