Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 800 g di patate a pasta gialla, sbucciate e tagliate a fette (0.5 cm)
- 500 g di acqua
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di latte parzialmente scremato
- 40 g di amido di mais (maizena)
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di provola affumicata a tocchetti
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1184.6 kJ / 283.1 kcal
- Protein
- 15.4 g
- Carbohydrates
- 25.8 g
- Fat
- 13.8 g
- Saturated Fat
- 7.8 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodium
- 449.3 mg
In Collections
Alternative recipes
Frittelle di patate aromatiche
45 min
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45 min
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30 min
Focaccia a bastone
5h
Tortilla di patate al vapore
45 min
Frittelle di riso
1h
Sformatini di patate con cuore filante
40 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 godz. 30 min
Sformato tricolore
1 godz. 30 min
Panettone gastronomico farcito
7h 30min
Lasagna ai quattro formaggi
1 godz. 30 min
Patate schiacciate al forno
1h