Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 220 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 120 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eigelb
Kartoffelfüllung und Fertigstellung
- 700 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend (siehe Tipp)
- 2 EL Öl
- 300 g Wasser
- 3 TL Salz
Béchamel und Fertigstellung
- 3 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 3 Zweige Thymian, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 5 g Weizenmehl Type 550
- 300 g Sahne
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
100
g Brie, in Stücken
or 100 g Camembert, in Stücken - 3 Eier
- ½ TL Muskat, gemahlen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1455 kJ / 348 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 26 g
- Fat
- 24 g
- Saturated Fat
- 13 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 874 mg
In Collections
Alternative recipes
Spinat-Gnocchi mit Schinken-Sahne-Sauce
2h
Bananen-Walnuss-Monkey-Muffins
2h
Pastitsio
1 Std. 30 Min
Carrot-Cheesecake
1 Std. 30 Min
Linsen-Moussaka
2h 30min
Gemüsetarte
1 Std.
Pilztopf mit Sonnenweizen
30 Min
Kartoffel-Galette mit Schinken
1h 10 phút
Gedeckte Waldpilz-Tarte
1 Std. 45 Min
Elsbeths schnelle Schinken-Brokkoli-Torte
1 Std. 15 Min
Zwiebelkuchen
1h 10 phút
Kräuterkuchen
2h