Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 60 g Wasser, kalt
- 1 Prise Salz
Käse-Zwiebel-Füllung und Fertigstellung
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 25 g Olivenöl
- 150 g Cheddar, gerieben
- 50 g Blauschimmelkäse (z. B. Stilton), in Stücken
- 150 g Crème double (ca. 48 % Fett)
- 4 Eier
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2295 kJ / 549 kcal
- Protein
- 16 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 41 g
- Saturated Fat
- 22 g
- Fibre
- 1.5 g
- Sodium
- 536 mg
In Collections
Alternative recipes
Kartoffel-Quiche
3 Std.
Västerbotten Quiche
1h 30min
Möhren-Quiches
1h 10min
Gedeckte Waldpilz-Tarte
1 godz. 45 min
Feta-Briouats mit Pistazien
1h
Südafrikanische Melktert
3 godz. 40 min
Tarte mit Bacon und Käse-Kräuter-Füllung
1 godz. 45 min
Kartoffeltarte mit Tomaten
1h 30min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1 Std. 15 Min
Zwiebel-Käse-Focaccia
50min
Käse-Tarte mit Cidre
1h
Bunte Paradeiser-Quiche
1h 30min