Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta frolla alla cannella
- 150 g di zucchero muscovado
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 10 g di cannella in polvere
- 150 g di strutto
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 10 g di estratto di vaniglia naturale
- 1 pizzico di sale
- 6 g di lievito in polvere per dolci
- burro q.b.
Glassa di zucchero
- 200 g di zucchero
- 1 albume (35 g)
- 4 - 5 gocce di succo di limone
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1406.2 kJ / 336.1 kcal
- Protein
- 3.6 g
- Carbohydrates
- 50.3 g
- Fat
- 13.5 g
- Saturated Fat
- 5.2 g
- Fibre
- 1.4 g
- Sodium
- 65.9 mg
In Collections
Alternative recipes
Ghirlanda dolce di Natale
4h 30min
Alberello lecca-lecca
4h
Biscotti alle nocciole e crema gianduia (senza uova)
1 Std. 30 Min
Aperitivo analcolico ananas, lime e zenzero
10 min
Turdilli calabresi
1h
Cheesecake alle fragole (senza glutine)
4h 30min
Profiteroles al limone
1 Std. 45 Min
Barchette feta e bietole
2h
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Bocconcini di sfoglia salsiccia e peperoni
2h
Stelle filanti e coriandoli dolci
1 Std. 45 Min
Segreto federiciano
2h 30min