Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta frolla alla cannella
- 150 g di zucchero muscovado
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 10 g di cannella in polvere
- 150 g di strutto
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 10 g di estratto di vaniglia naturale
- 1 pizzico di sale
- 6 g di lievito in polvere per dolci
- burro q.b.
Glassa di zucchero
- 200 g di zucchero
- 1 albume (35 g)
- 4 - 5 gocce di succo di limone
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1406.2 kJ / 336.1 kcal
- Protein
- 3.6 g
- Carbohydrates
- 50.3 g
- Fat
- 13.5 g
- Saturated Fat
- 5.2 g
- Fibre
- 1.4 g
- Sodium
- 65.9 mg
In Collections
Alternative recipes
Pane agli spinaci
3h
Bombette di Carnevale ripiene
1 godz.
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3h
Bignè craquelin
2 Std.
Alberello di biscotti cacao e peperoncino
2 Std.
Michetta (TM6)
6h 30min
Brioche salata prosciutto, formaggio e cipolle
4h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 Std. 20 Min
Pane rustico svizzero
28h
Cruffin (TM6)
4h 30min
Anelli salati al Parmigiano Reggiano
40 min
Pesche dolci
2 Std.