Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 750 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- 40 g Butter, weich, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Grieß, Hartweizen
- 1 Eidotter
- 1 TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 526 kJ / 126 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 22 g
- Fat
- 3 g
- Saturated Fat
- 2 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodium
- 103 mg
Alternative recipes
Serviettenknödel
1h 10min
Nockerl / Spätzle
20 dk
Grammelknödel
1h 30min
Grießnockerl
30 dk
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 dk
Waldviertler Knödel
1sa
Wurstknödel
1sa 20 dk
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1sa 40 dk
Erdäpfelkroketten
3sa 50 dk
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1sa