Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 500 g di olio di oliva leggero
- 1 mazzetto guarnito (alloro, timo, gambi di prezzemolo), lavato e asciugato
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi grossi (5 cm)
- ½ - 1 spicchio di aglio
- ½ - 1 peperoncino secco piccante
- 1 scarola, lavata, asciugata e a listarelle
- ½ cucchiaino di sale
- 8 - 10 pomodori ciliegino
- 2 cucchiai di pinoli tostati
- 5 - 10 gocce di Tabasco
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1155 kJ / 276 kcal
- Protein
- 25 g
- Carbohydrates
- 5 g
- Fat
- 17.5 g
- Fibre
- 2.5 g
In Collections
Alternative recipes
Carciofi trifolati
30min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Alici ripiene al Varoma
50min
Baccalà alla livornese
35 min
Zuppa di baccalà
1h
Zuppa di baccalà alle cipolle
35 min
Baccalá alle olive
25 min
Straccetti di vitello ai carciofi
40 min
Orata con tapenade, purè di patate e sedano rapa e fagiolini in insalata
No ratings
Insalatina di calamari e pepe rosso
1h
Cuore di merluzzo e contorno di cicoria
45 min
Carciofi alla maremmana
40 min