Soba noodle and tofu salad
TM6 TM5

Soba noodle and tofu salad

4.5 (83 évaluations )

Ingrédients

Dressing

  • 2 cm piece fresh ginger
  • 6 sprigs fresh mint, leaves only
  • 6 sprigs fresh coriander, roots and stalks (leaves reserved for garnishing)
  • 40 g rice wine vinegar
  • 40 g pure maple syrup
  • 40 g tamari
  • 1 tbsp tahini (see Tips)
  • 40 g extra virgin olive oil
  • 2 tsp miso paste
  • 2 tsp sesame oil
  • 200 g extra firm tofu, cut into pieces (1 cm thick x 2-3 cm length)

Salad

  • 1600 g water
  • 200 g frozen edamame beans
  • 200 g dried soba noodles
  • 1 carrot (approx. 100 g), cut into matchsticks
  • 1 Lebanese cucumber (approx. 100 g), cut into halves lengthways, deseeded and thinly sliced
  • 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
  • 80 g snow peas, cut into thin slices
  • 1 fresh chilli, cut into thin slices

Infos nut.
par 1 portion
Calories
1986.3 kJ / 472.8 kcal
Protides
17.7 g
Glucides
49.6 g
Lipides
20.4 g
Graisses saturées
12 g
Fibre
11.2 g
Sodium
1206.8 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives