
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chicken
- 1 whole chicken (1.2-1.4 kg, fitting in Varoma dish)
- 1 lemon cut into halves
- 150 g onion cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 piece fresh ginger (2 cm), peeled
- 150 g spring onions trimmed and cut into pieces (approx. 3 spring onions)
- 3 sprigs fresh coriander
- 2 tbsp miso paste (see tip)
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tbsp mirin (see tip)
Broth
- 150 g onion (approx. 1 onion), cut into halves
- 1 - 2 long red chillies deseeded if preferred
-
3 - 4
dried shiitake mushrooms soaked and sliced
ou 10 g dried mushrooms soaked and sliced - 1 tsp sesame oil
-
1
tbsp chicken stock paste, homemade
ou 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1550 g water
- 4 eggs (whole)
- 400 g udon noodles rinsed and separated (see tip)
- 120 g carrot (approx. 1-2 carrots), cut into halves lengthways and cut into slices (1 cm)
- 100 - 150 g canned baby sweetcorn drained and cut into halves
- 150 - 200 g broccoli trimmed and cut into small florets
- 1 - 2 tsp fine salt to taste
- 1 - 2 spring onions trimmed and cut into thin slices, to garnish
- 2 - 3 sprigs fresh coriander leaves only, torn, to garnish
- 1 tbsp ready-made fried onions to garnish (optional) (see tip)
- 1 seaweed sheet (nori sheet), cut into thin strips, to garnish (optional) (see tip)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 923 kcal / 3880 kJ
- Protides
- 86.3 g
- Lipides
- 45.5 g
- Glucides
- 38.1 g
- Fibre
- 9.6 g