Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 20 g jasmine rice
- 400 g skinless, boneless chicken thighs, partially frozen and cut into pieces (2-3 cm)
- 20 g peanut oil
- 2 cm piece fresh ginger, peeled, cut into thin slices (2 mm)
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 100 g water
- 80 g eschalots, cut into halves
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tbsp lime juice
- ½ tsp dried chilli flakes
- ½ tsp brown sugar
- 2 - 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 baby cos lettuce, leaves separated (approx. 12 leaves)
- 100 g cucumber, cut into matchsticks (3 mm), to serve
- 50 g fresh bean sprouts, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 896.2 kJ / 213.4 kcal
- Protides
- 21 g
- Glucides
- 8 g
- Lipides
- 10.4 g
- Graisses saturées
- 2.4 g
- Fibre
- 2.6 g
- Sodium
- 628.5 mg
Recettes alternatives
Thai red curry paste
15min
Curry laksa
45min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce
1 Std.
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Coconut poached chicken salad
45min
Thai red chicken curry
30min
Thai green chicken curry
30min
Coconut fish curry
1sa 10 dk