Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Wontons
- 1 garlic clove
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 spring onion, white part only
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred (optionnel)
- 1 sprig fresh coriander
- 120 g pork mince, broken in pieces
- 120 g prawns, raw, peeled, deveined
- 1 egg yolk, from medium egg
- 1 Tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 Tbsp rice wine vinegar
- peanut oil, for greasing
- 20 - 30 wonton wrappers, any shape
- 1 egg white, from medium egg, lightly whisked
Broth
- 2 garlic cloves
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 spring onions, white part only
- 1 Tbsp peanut oil
- 1100 g water
- 1 Tbsp chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 140 g pak choi, thinly sliced
- 20 g dried shiitake mushrooms, soaked in boiling water for 30 minutes, then drained
- 35 g tinned bamboo shoots, drained
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1736 kJ / 413 kcal
- Protides
- 23 g
- Glucides
- 39 g
- Lipides
- 17 g
- Fibre
- 5.4 g
Recettes alternatives
Wonton soup
1h
Vietnamese Meatballs with Chilli Sauce
25 min
Hot and Sour Prawn Soup
15 min
Korean Fried Chicken
3 Std. 10 Min
Tamarind and Chilli Barbecued Lamb Chops
55 min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35min
Char Siu Marinade
10 min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45min
Shrimp Yakisoba
35min
Wafu dressing
20min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25 min
Steamed Thai-style fish cakes
45min