Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 30 g olive oil
- 2 tsp dried chilli flakes
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 cm piece fresh galangal, peeled and cut into thin slices
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 tsp tamarind paste
- ½ tsp shrimp paste (optional - see Tips)
- 1 tbsp fish sauce
- 2 stalks fresh lemongrass, trimmed, bruised and cut into thirds
- 1000 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 10 makrut lime leaves, torn
- 2 tbsp lime juice
- 450 g raw prawns, peeled and deveined, reserving heads and shells
- 230 g fresh mushrooms, cut into quarters
- 70 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 2 tbsp fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 917.6 kJ / 218.5 kcal
- Protides
- 26.5 g
- Glucides
- 4.3 g
- Lipides
- 9.1 g
- Graisses saturées
- 1.5 g
- Fibre
- 5.1 g
- Sodium
- 1231.2 mg
Recettes alternatives
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Hot and sour prawn soup
45min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Tom kha prawns
25min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min