Versions compatibles
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sui mai wrappers
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 egg
Filling
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 6 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 300 g pork mince
- 200 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 6 sprigs fresh coriander, stalks and roots only, roughly chopped
- 1 tsp salt
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp cornflour
- 2 tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp sesame oil
- 500 g water
- fish roe, for garnishing (optional)
- Infos nut.
- par 1 piece
- Calories
- 342.5 kJ / 81.5 kcal
- Protides
- 6.9 g
- Glucides
- 7.4 g
- Lipides
- 2.5 g
- Graisses saturées
- 0.8 g
- Fibre
- 0.9 g
- Sodium
- 187.6 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Wonton soup
1h
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Steamed cabbage and pork dumplings
1sa 35 dk
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Pork and prawn dumplings
55 min
Soup dumplings (xiao long bao)
26 godz. 50 min
Flaky filo fingers
1h 30min
Chinese greens with XO sauce
1u. 50min
Prawn wontons
2h
Pizza dough with a trio of toppings
2 Std. 10 Min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15 min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 min