Feijoa bakewell tart
TM5 TM6

Feijoa bakewell tart

3.7 (6 évaluations )

Ingrédients

Sweet shortcrust pastry

  • 50 g white sugar
  • 100 g unsalted butter, cut into pieces
  • 180 g plain flour, plus extra for dusting
  • 1 egg yolk
  • 1 pinch salt

Filling

  • 120 g blanched almonds
  • 300 g feijoas (approx. 3-4 feijoas), peeled and cut into quarters (see Tips)
  • 120 g unsalted butter, softened
  • 80 g caster sugar
  • 2 tbsp plain flour
  • ½ tsp baking powder
  • ¼ tsp natural almond extract
  • 1 pinch salt
  • 1 egg
  • 1 - 2 tbsp flaked almonds
  • icing sugar, for dusting

Infos nut.
par 1 portion
Calories
2090.7 kJ / 497.8 kcal
Protides
8.3 g
Glucides
39.4 g
Lipides
34.3 g
Graisses saturées
15.8 g
Fibre
4 g
Sodium
74.3 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives