
Versions compatibles
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Beef cheeks
- 4 beef cheeks (approx. 800 g), trimmed
- vegetable oil for frying
- 180 g brown onion cut into wedges (1 cm)
- 150 g celery cut into pieces (2-3 cm)
- 120 g carrot cut into pieces (2-3 cm)
- 120 g leek cut into pieces (2-3 cm)
- 2 sprigs fresh thyme leaves only
- 2 garlic cloves crushed
- 150 g red wine
- 1 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 500 g water
Roast baby onions
- 10 pickling onions unpeeled, cut into halves
- 1 tbsp vegetable oil
- salt to season
- 2 sprigs fresh thyme leaves only
Vanilla carrot purée
- 3 carrots (approx. 250 g), trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 50 g unsalted butter
- 150 - 200 g water to just cover carrots, plus extra if needed
- 2 pinches salt to taste
- 2 pinches ground black pepper to taste
- ½ vanilla bean seeds scraped and reserved
Thyme glazed carrots
- 16 baby carrots trimmed
- 30 g unsalted butter
- 3 sprigs fresh thyme leaves only
Brioche croutons
- 2 tbsp unsalted butter
- 50 g brioche bread, cut into small cubes (5 mm - see Tips)
- salt to season
- ground black pepper to season
- fresh thyme leaves only, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 718.6 kcal / 3018.1 kJ
- Protides
- 50.1 g
- Lipides
- 39.3 g
- Glucides
- 34.8 g
- Fibre
- 15.5 g
- Graisses saturées
- 18.3 g
- Sodium
- 695.6 mg