Thermomix Friend requis

Pour préparer cette recette, vous avez besoin du Thermomix Friend. En savoir plus

Spinach Soup and Pea Risotto with Prawns
TM5 / TM6 + Thermomix Friend®

Spinach Soup and Pea Risotto with Prawns

4.5 ( 2 évaluations )

Ingrédients

  • 100 g carrots peeled, cut in pieces (3 cm)
  • 140 g shallots halved
  • 10 g fresh parsley leaves plus extra for garnishing
  • 3 garlic cloves
  • 80 g celery stalk cut in pieces (3 cm)
  • 60 g celeriac peeled, cut in pieces (3 cm)
    ou 60 g parsley root cut in pieces (3 cm)
  • 30 g olive oil
  • 200 g fresh spinach leaves
  • 1950 g water
  • 3 vegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled, or to taste
    ou 3 tsp vegetable stock paste, homemade
  • 1 tsp salt
  • 250 g prawns, raw, peeled, deveined medium sized (see tip)
    ou 300 g prawns, raw, peeled, deveined medium sized, frozen, defrosted, patted dry
  • 60 g unsalted butter cut in pieces
  • 320 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 17-18 min cooking time
  • 50 g white wine
  • 150 g fresh green peas
    ou 150 g frozen green peas
  • 10 g freshly squeezed lemon juice
  • ¼ tsp ground black pepper plus 2-3 pinches
  • 150 g Tortellini, ring-shaped pasta any filling
  • 50 g single cream

Infos nut.
par 1 portion
Calories
689.5 kcal / 2884.9 kJ
Protides
21 g
Lipides
27.5 g
Glucides
87.8 g
Fibre
6.8 g
Graisses saturées
12.5 g
Sodium
979 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives