Sichuan spaghetti
TM6 TM5 TM31

Sichuan spaghetti

4.6 ( 29 évaluations )

Ingrédients

  • 40 g spring onions roughly chopped
  • 15 g fresh ginger root sliced (2 mm)
  • 1 ½ garlic cloves
  • 60 g carrots cut in pieces
  • 50 g celery stalk cut in pieces
  • 20 g oil
  • 200 g beef mince
    ou 200 g pork mince
  • 1 tbsp fermented soybeans (optionnel)
  • ½ - 1 tsp ground Sichuan pepper
  • 25 g light soy sauce
  • 15 g Shaoxing rice wine
  • 400 g canned tomatoes
  • ½ - ¾ tsp chicken stock paste
  • 20 - 25 g Chinese chilli oil, with fried chilli plus extra for drizzling
  • 1 tbsp brown sugar
  • 20 g tahini
  • ½ tsp salt
  • ¼ tsp ground white pepper
  • 160 g spaghetti pasta
  • water for cooking pasta
  • ½ tsp baking soda
  • peanuts, roasted, unsalted to garnish
  • spring onions sliced (1 mm), for garnishing
  • sesame oil, toasted for drizzling

Infos nut.
par 1 portion
Calories
828.9 kcal / 3468.1 kJ
Protides
33.6 g
Lipides
40.2 g
Glucides
83.3 g
Fibre
10 g
Graisses saturées
9.6 g
Sodium
1718.7 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives