Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Dough
- 100 g water
- 1 egg
- ¼ tsp salt
- 280 g plain flour
- cornflour, for dusting
Peanut sauce
- 100 g hot water, plus extra 50 g if needed
- 20 g piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 30 g peanut oil
- 100 g raw peanuts
- 30 g light soy sauce
- 2 tsp brown sugar
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 tsp chilli powder
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 20 g dried chilli flakes
- 100 g vegetable oil
- ½ tsp sea salt flakes
Wontons
- 50 g eschalots (approx. 2)
- 30 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 2 garlic cloves
- 350 g raw prawns, peeled, deveined and tails removed
- 40 g canned water chestnuts, drained
- 1 tsp fish sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp Chinese five spice
- 1 tbsp cornflour
- vegetable oil, for greasing
- 500 g water, plus extra for brushing
- 20 g raw peanuts, cut into pieces, for garnishing
- 4 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portions
- Calorie
- 598.3 kJ / 142.5 kcal
- Proteine
- 6 g
- Carboidrati
- 10.6 g
- Grassi
- 8.3 g
- Grassi saturi
- 1.3 g
- Fibre
- 1.4 g
- Sodio
- 263.8 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce
1h
Wonton soup
1h
Pork san choy bau
25 min
Curry laksa
45 min
Herbed lavosh
55 min
Peking-style duck pancakes
8h 50min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Soup dumplings (xiao long bao)
26 godz. 50 min
Jalapeño chicken lettuce wraps
30 min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45 min