![Chinese greens with XO sauce Chinese greens with XO sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DB3EDE53-0673-4478-8B7C-D00D48A51FD1/Derivates/09003C3C-104B-4819-946C-C82DCBD0BAFB.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
XO sauce
- 40 g dried scallops (see Tips)
- 150 g boiling water
- 200 g peanut oil
- 4 dried red chillies
- 60 g dried shrimp
- 80 g eschalots
- 60 g garlic cloves
- 40 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 100 g smoked bacon, cut into pieces (1 cm)
- 6 long red chillies, deseeded
- 1 fresh bird's eye chilli, deseeded if desired
- 40 g light soy sauce
- 40 g Shaoxing wine
- 1 tbsp brown sugar
Asian greens
- 100 g snow peas
- 100 g frozen green peas
- 500 g water
- 2 baby bok choy, leaves separated
- 6 stalks broccolini, cut into halves lengthways
- 1 gai choy, leaves separated (8 leaves)
- 3 spring onions/shallots, cut into slices, for garnishing
- 2 long red chillies, cut into slices, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portions
- Calorie
- 1367 kJ / 325.4 kcal
- Proteine
- 6.7 g
- Carboidrati
- 12.9 g
- Grassi
- 26.5 g
- Grassi saturi
- 4.7 g
- Fibre
- 6.7 g
- Sodio
- 923.9 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Larb (spicy minced chicken salad)
40 min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30min
Brussels sprouts with lime crumb
20min
Chinese-style stir-fried vegetables
25min
Asian chicken noodle soup
1 godz. 35 min
Smoked honey and dill salmon
1h 5min
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
30min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Steamed Chinese greens
30min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Fragrant whole barbecued fish
2 godz. 50 min