Chocolate salted caramel petit fours
TM5 TM31 TM6

Chocolate salted caramel petit fours

4.6 (17 valutazioni )

Ingredienti

Biscuit base

  • 200 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
  • 40 g unsalted butter, softened and cut into pieces
  • 40 g light brown sugar
  • 2 tsp golden syrup
  • 40 g self-raising flour
  • 20 g cocoa powder

Salted caramel

  • 80 g salted butter, room temperature
  • 80 g light brown sugar
  • 60 g pouring (whipping) cream
  • ½ tsp gelatine powder
  • 1 ½ tsp golden syrup
  • ½ tsp vanilla bean paste
  • ¼ tsp salt

Chocolate mousse

  • 1 tsp gelatine powder
  • 2 tbsp milk
  • 250 g pouring (whipping) cream

Chocolate ganache

  • ½ tsp gelatine powder
  • 50 g pouring (whipping) cream
  • 20 g salted butter
  • sea salt flakes, for sprinkling

Valori nutritivi
per 1 piece
Calorie
1092.1 kJ / 260 kcal
Proteine
2.4 g
Carboidrati
16.8 g
Grassi
20.9 g
Grassi saturi
13 g
Fibre
0.6 g
Sodio
176.1 mg

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative