Persian Chicken and Rice
TM5 TM6

Persian Chicken and Rice

4.4 (51 valutazioni )

Ingredienti

  • 7 oz white basmati rice
  • 3 oz walnuts, raw (halves or whole)
  • 10 oz yellow onions, in pieces
  • ½ tsp ground turmeric
  • ½ tsp salt, to taste
  • ¼ tsp ground black pepper
  • ¼ tsp ground cinnamon
  • ⅛ tsp ground nutmeg
  • 28 oz chicken broth, low sodium
  • 1 oz unsalted pistachios, shelled, chopped
  • ½ oz dried barberries
    o ½ oz dried sour cherries
  • 5 cardamom pods
  • 1 pinch saffron (opzionale)
  • 2 ½ oz pomegranate molasses
  • 1 oz dark brown sugar
  • 32 oz boneless, skinless chicken thighs, trimmed, halved
  • 1 tbsp all-purpose flour
  • pomegranate arils/seeds
  • mixed fresh herbs (mint, cilantro, parsley)

Valori nutritivi
per 1 portion
Calorie
2352 kJ / 562.2 kcal
Proteine
31.3 g
Carboidrati
55.2 g
Grassi
25.4 g
Grassi saturi
5 g
Fibre
3.1 g
Sodio
688.2 mg

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative