Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into halves
- 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh bird's eye chillies, trimmed
- 1 ½ fresh kaffir lime leaves, cut into thin slices
- 400 g coconut cream
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 40 g fish sauce
- 2 tbsp palm sugar
- 1 pinch salt
- 12 raw king prawns, peeled and deveined
- 250 g fresh oyster mushroom, cut into bite-size pieces
- 3 - 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 3 - 4 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve (see Tips)
- ½ fresh kaffir lime leaf, thinly sliced, to serve
- freshly squeezed lime juice, to taste
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1245.2 kJ / 296.5 kcal
- Proteine
- 15.7 g
- Carboidrati
- 88.1 g
- Grassi
- 19.8 g
- Grassi saturi
- 17.3 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodio
- 1455.9 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Fragrant whole barbecued fish
2h 50min
Prawn and chicken laksa
40min
Sambal oelek
20p
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Mussels in turmeric and ginger broth
20p
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35p
Curry laksa
45 min
Asian-style mussels
30p
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30p
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 Std.