Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1 tbsp cumin seeds
- 1 tbsp coriander seeds
- 6 cardamom pods (green)
- ½ cinnamon quill
- 30 g ghee (see Tips)
- 3 dried bay leaves
- 4 whole cloves
- 125 g onion, cut into halves
- 50 g raw cashews, broken into halves
- 25 g fresh ginger
- 3 garlic cloves
- ½ fresh long green chilli, deseeded and cut into halves
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- ½ tsp ground turmeric
- 140 g coconut milk
- 50 g natural yoghurt, plus extra to serve (optional)
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g water
- 6 yellow squash, cut into quarters
- 220 g sweet potatoes, peeled (peel reserved) and flesh cut into pieces (3 cm)
- 200 g cauliflower florets
- 10 fresh curry leaves
- olive oil spray
- ground black pepper, to season
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 60 g frozen peas, thawed and drained
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 600 g cooked rice, to serve (optional)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1507.5 kJ / 360.3 kcal
- Proteine
- 8.7 g
- Carboidrati
- 51.2 g
- Grassi
- 13.5 g
- Grassi saturi
- 7.4 g
- Fibre
- 5.5 g
- Sodio
- 210.8 mg
Ricette alternative
15-minute noodles
15 Min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter)
30 Min
Vegetarian chilli
35 Min
Lentil curry (dahl)
30 Min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3 Std.
Warm satay bowl
1 Std. 10 Min
Pulse and pumpkin curry
30 Min
Gwinganna biryani (TM6)
25 Std. 20 Min