Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 4 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 brown onions (approx. 300 g), cut into halves
- 40 g coconut oil or peanut oil
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground paprika
- 2 - 4 tsp ground turmeric, to taste
- 1 tbsp curry powder
- 500 g Kent pumpkin, peeled and cut into cubes (4 cm)
- 400 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 180 g celery stalks, cut into pieces (1 cm)
- 360 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g fresh green beans, trimmed and cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- ⅛ tsp sea salt, to taste
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- natural yoghurt, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1287.7 kJ / 306.5 kcal
- Proteine
- 14.4 g
- Carboidrati
- 31.5 g
- Grassi
- 10.6 g
- Grassi saturi
- 7 g
- Fibre
- 12.5 g
- Sodio
- 518.2 mg
Ricette alternative
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Potato and green pea curry
50min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Tomato and lentil dahl
35min
Lentil bolognese
30min
Vegetable chilli
50min
Lentil and pumpkin pot pies
1 Std. 25 Min
Vegetarian chilli
35min
Lentil curry (dahl)
30min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Caribbean curry
40min
Summer dahl
35min