Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1 eggplant (medium), cut into pieces (2 cm)
- 1 zucchini (large), cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp sea salt
- 40 g soy sauce
- 80 g brown sugar
- 30 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 30 g sesame oil, plus an extra 1-2 tsp to fry
- ½ tsp Chinese five spice powder
- 1 tsp Sichuan peppercorns (see Tips)
- 2 tsp chilli broad bean paste (see Tips)
- 2 cm piece fresh ginger
- 4 garlic cloves
- 2 tbsp cornflour
- 220 g black rice
- 1000 g water
- 1 bunch Asian greens, trimmed and cut into thirds
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices, to garnish
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into slices, to garnish
- sesame seeds, to garnish
- kimchi, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2351.7 kJ / 559.9 kcal
- Proteine
- 12 g
- Carboidrati
- 69.1 g
- Grassi
- 28 g
- Grassi saturi
- 4.1 g
- Fibre
- 10.5 g
- Sodio
- 2065.7 mg
Ricette alternative
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Yellow Curry noodle soup
20 min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 min
Steamed bánh mì burgers with pickled carrots
45 min
Miso fish with green beans and chickpea puree
3h
Soba noodle and tofu salad
35 min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 godz. 10 min
Miso Whitefish with Green Beans and Chickpea Purée
3h
Soba noodle mee goreng
40 min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min